image
 |  5 1 Листопада 2017 | 17:22

Лідер Каталонії Пучдемон платив Асанжу та Йоко Оно за підтримку незалежності регіону

До етапів іміджевої кампанії Пучдемон залучив відомих людей, які, в свою чергу, поширювали у соцмережах ідеї незалежності автономії.

Про це пише Український тиждень.

Генеральна прокуратура Іспанії у позові проти членів відстороненого уряду Каталонії заявила, що Карлес Пучдемон створив спеціальну раду, яка поширювала у світі сепаратистські настрої.

За даними Генпрокуратури, на підтримку "Ради громадської дипломатії в Каталонії" ("Diplocat"), 2017 року каталонський уряд витратив понад два мільйони євро з бюджету. Також  до початку проведення референдуму Пучдемон підписав контракт з консалтинговою компанією на 60 тисяч євро, після чого американські ЗМІ (The Washington Post та The New York Times) публікували "джинсу" за право Каталонії на незалежність. 

Вважається, що головною метою заснування такої спецради було створення світового позитивного іміджу на противагу владі Іспанії, щоб провести референдум й оголосити незалежність.

Наголошується, що до етапів іміджевої кампанії Пучдемон залучив відомих людей, які в свою чергу поширювали у соцмережах ідеї незалежності Каталонії.

Працівники прокуратури Іспанії викрили такі імена, як засновник Wikileaks Джуліана Ассанж та вдова Джона Леннона Йоко Оно, та пікреслили, що "їхні заяви неспонатнні".

Крім цього, Diplocat створила відомство, яке відкрило "дипломатичні місії" у Бельгії, США, Франції, Великій Британії, Німеччині, Австрії, Італії, Португалії та Данії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити