image
 |  7 1 Листопада 2017 | 16:45

У Парубія відмовляються реєструвати проект постанови про відсторонення Авакова

Уже декілька годин поспіль народний депутат України від ВО «Свобода» Юрій Левченко безуспішно намагається зареєструвати у Верховній Раді проект Постанови про відсторонення Арсена Авакова від виконання повноважень Міністра внутрішніх справ України до закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні №42015000000001349, яке здійснюється НАБУ.

Про це пише на своїй сторінці у ФБ сам народний депутат.

Із його слів, новопризначена начальник Відділу реєстрації та обліку проходження законопроектів Надія Романівна Лілейко спочатку не знайшла нічого кращого, як сказати мені, що вона має право не реєструвати законодавчі ініціативи народних депутатів, якщо їй здається, що вони «не відповідають діючому законодавству» (і мова йшла не про технічне оформлення згідно Регламенту, а про, по-суті, переобрання відділом РЄСТРАЦІЇ на себе функцій всієї Верховної Ради й Конституційного Суду), але, після моєї відповідної реакції з цитуванням Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», вона визнала, що «питання вирішується у керівництва, й наша розмова ні до чого не призведе, телефонуйте Парубію».

«За порадою його підлеглої, я декілька разів телефонував Голові Верховної Ради Андрію Парубію, щоб запитати на якій підставі відділ реєстрації позбавляє народного депутата його конституційного права законодавчої ініціативи. Поки що додзвонитися не вдалося...» – пише у ФБ Юрій Левченко.

На думку народного депутата України, очевидно, що саме через те, що Арсен Аваков є однопартійцем Голови Верховної Ради, працівникам Апарату парламенту даються незаконні вказівки щодо відмови у реєстрації відповідного проекту Постанови, а вони, на жаль, ці незаконні вказівки виконують.

«Отже, я змушений публічно звернутися до Андрія Парубія.

Андрію, прошу припинити порушення Конституції України та Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» та зареєструвати наш проект Постанови про відсторонення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Якщо Верховна Рада України вирішить, що Вашого однопартійця немає за що відсторонювати, або що чомусь парламент не має права його відсторонити (хоча може призначати/звільняти), так це буде зафіксоване рішення Верховної Ради й кожного відповідного народного депутата, й хай вже тоді український народ оцінюватиме таке рішення. Але не маєте право Ви особисто, чи підлеглий Вам відділ реєстрації узурпувати повноваження обраного законодавчого органу!» – звертається до спікера Верховної Ради Юрій Левченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити