image
 |  2 3 Листопада 2017 | 13:45

Полякам не дає спокою «слава» маразматиків із Кремля, – Анатолій Вітів

«Полякам не дає спокою «слава» маразматиків із Кремля. А міністру закордонних справ Польщі Ващиковському – «слава» Лаврова…» Так зокрема вважає голова Волинської «Свободи» Анатолій Вітів.

Таку заяву він оприлюднив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

«Судячи з відверто антиукраїнських і вражаючих своєю ідіотичністю заяв польського міністра, тамтешні посадовці здають державні екзамени на історичний нігілізм та алогічність. Бачте, ображає поляків твердження, що УПА захищала право українців на свою державу і свою землю. Мовляв, Армія Крайова – ангели, а УПА – це злочинці й убивці. Виникає питання: а що ж тоді ці «ангели» робили на території Волині? Не вбивали вони там часом українців? Не намагалися відмовити українцям в праві на життя та державу?» – ставить риторичні запитання Анатолій Вітів.

вфтів

На думку Анатолія Вітіва, Варшаві коле очі правда. Зокрема про те, що Армія Крайова знищувала українців. Хоча українці робили те, на що мали повне право і навіть були зобов’язані, – захищалися. На СВОЇЙ території…

«Нехай польський міністр таки почитає історію. Він буде дуже здивований. Насправді полякам варто припинити пхати свого носа у внутрішні справи України. Уявімо, яка істерика почалася би у Варшаві, якби, наприклад, Клімкін щось почав говорити про те, що Армія Крайова – злочинці. Хоча, по відношенню до України, це є факт», – додає голова Волинської «Свободи».

Анатолій Вітів припускає, що в разі, якщо поляки не схаменуться, то їхні постійні випади в бік сусідів закінчаться четвертим поділом Польщі. Адже замість того, щоб будувати нормальні стосунки із сусідами, вони з ними сваряться і втручаються у внутрішні справи. А в даному випадку відверто підіграють Кремлю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити