image
 |  5 3 Листопада 2017 | 19:58

У НАБУ оприлюднили інфографіку у «справі рюкзаків»

У відомстві також мають відеозапис про те, як ведуться перемовини щодо закупівлі рюкзаків для МВС.

Про це 3 листопада 2017 року повідомляє сайт «5 канал».

3 листопада 2017 року під час засідання комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції директор НАБУ Артем Ситник назвав схему, за якою відбулась закупівля наплічників для бійців Нацгвардії.

123066Так, за версію слідства, «восени 2014 року приватна особа А., користуючись особистими стосунками із заступником Міністра внутрішніх справ, виступила організатором закупівлі рюкзаків для потреб солдатів Національної гвардії. Це при тому, що у той момент на складах МВС вже знаходилося 2000 невикористаних рюкзаків. Організатор домовився про виготовлення рюкзаків з підприємцем Л., який, у свою чергу, знайшов ТОВ з ознаками фіктивності для участі у переговорній процедурі закупівлі з МВС. Завдяки зв’язкам підозрюваного А. ця ТОВ отримала контракт на постачання 5000 рюкзаків за ціною 2899 грн за одиницю».

За даними правоохоронців, до контракту додавався перелік вимог до рюкзаків щодо розміру, тканини, кишень, клапанів, ортопедичних властивостей тощо.

ТОВ, яка отримала контракт, по факту існувала лише для обміну документами. Насправді рюкзаки шили у кустарний спосіб декілька приватних підприємців, а також підприємства пенітенціарної системи, - повідомили у прес-службі НАБУ.

123067Нині в Бюро наводять такі дані: у березні-травні 2015 року приватний підприємець Л. фактично поставив 5000 рюкзаків. За них МВС сплатило майже 14,5 мільйонів гривень, які згодом через низку фіктивних підприємств були конвертовані у готівку.

У результаті МВС із запізненням отримало неякісну продукцію, яка не відповідає вимогам, встановленим самим Міністерством, витративши при цьому 14,5 млн грн бюджетних коштів, - резюмували у НАБУ.

Для наочності у відомстві також оприлюднили відповідну інфографіку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити