image
 |  7 3 Листопада 2017 | 15:45

У Німеччині виявили 1500-літню могилу 16-річної «відьми»

У Німеччині під час будівництва дороги в передмісті міста Цайц робочі виявили людські останки з кістками.

Про це 3 листопада 2017 року повідомляє сайт «ЗІК».

Після викликаної поліції з’явилися археологи, які зацікавилися цією знахідкою.

Виявилося, що попереднє датування знахідки близько 500-751 рік.

Керівник розкопок Сусанна Фрідріх розповіла, що це захоронення є незвичайним.

Як виявилося, це похована дівчина 16-18 років. Вона була похована обличчям вниз, руки зв’язали, а в спину встромили залізний прут, який «притискає» тіло до землі.

Можливо, дівчина була похована таким чином, щоб її душа не змогла покинути могилу. Але ми не виключаємо, що особа була інвалідом, або у неї були якісь фізичні особливості. Цілком можливо вона мала особливими, незрозумілими по тим часам здібностями, які здавалися страшними, у зв’язку з чим її і поховали. Або її просто вважали відьмою, – розповідає про свої припущення Сусанна.

Керівник розкопок також не виключає, що причиною такого поводження з покійною могло бути її походження – можливо, дівчина прийшла в ці краї здалеку і вважалася «білою вороною», яка не сподобалася соціуму.

Дівчина похована головою на схід, а не на захід, як було прийнято. Залізний прут, протикає спину і груди, заважаючи тілу знову воскреснути. Поховання лицем донизу переслідувала ту ж мету: відвести мертву душу від живих, – додала Фрідріх.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити