image
 |  5 3 Листопада 2017 | 18:15

В «Луцьккондитер» хочуть вкласти 25-30 мільйонів гривень

Поки тривають судові тяганини за майно «Луцьккондитера», інвестори планують запускати виробництво цукерок та створювати робочі місця.

Про це повідомляє сайт «Волинь.Інфо».

Компанія ТОВ «Весктонд» заявляє, що хоче відновити це підприємство. У 2018 році, коли закінчаться майнові питання, планують розпочати повноцінне відродження кондитерської фабрики. Зараз фабрика практично у занепаді, працює всього 16 осіб та 25 осіб, які ними керують.

Юрист Микола Бляшин, який представляє інтереси «Вестконду» зазначив, що фабрика, яка була відома за межами Волині, стала доведена до складної ситуації. Зараз триває багато судів, однак, за словами юриста, судові рішення є на стороні компанії «Вестконд».

15.03.11 ЛУЦЬККОДИНДИТЕР 02Микола Бляшин зауважив, що «Луцьккондитер» знаходиться в банкрутстві вже майже 10 років. Фабрика отримала кредити на великі суми від банків. Назад кредити компанія не змогла повернути. Частина нерухомого майна була продана іншим суб’єктам, фабрика складається з 16 нерухомих об’єктів і великої частини рухомого майна. Все майно практично було заставлене у банках. На сьогодні частину будівель (приблизно 40 %) належить компанії «Вестконд», частина будівель – ще належить попередньому власнику. На рухоме майно перебуває на виконанні рішення суду про звернення стягнення на рухоме майно.

Директор компанії «Вестконд», яка набуває права власності на майновий комплекс Луцької кондитерської фабрики, Віктор Нижгородцев зазначив, що зараз не будуть відкривати всі карти, однак запевнив, що їхні плани базуються на тому, що компанія виробнича, торгова, торгують зі всіма мережами. У фабрику вкладають інвестиції та уже підготували «поле», щоб швидко реалізовувати продукцію. Головним завданням, на думку директора, є формування дохідної частини.

15.03.11 ЛУЦЬККОДИНДИТЕР 03Директор коротко розповів також про плани на майбутнє. На 2018 рік запланували інвестиції у розмірі 25 – 30 мільйонів гривень. Частина цих коштів піде на поповнення обігових коштів, бо без сировини, матеріалів продукцію неможливо зробити, частина піде на ремонт будівель та основних засобів, а також на модернізацію виробництва.

У планах є створити близько 200 робочих місць. Зокрема планують запустити лінію пралінових цукерок («Каракум», «Мак», «Байки» на основі перетертого горіху), де планують 15–20 робочих місць. На помадній лінії (цукерки «Ромашка») працюватиме до 20 осіб, на лінії цукрового печива («До кави, «Корівка» тощо) планують 10 робочих місць. У бісквітному цеху (торти, рулети, тістечка), який ще досі функціонує, працюватиме до 50 осіб, а у цеху замовної продукції (замовні торти та короваї) – 5 осіб. Також буде ще фруктовий цех (чорносливи, курага, фініки) – 25 осіб, грильяжний цех («Метеорити», «Прометеї», Гриляжі») – 15 осіб та 10 осіб у цеху елітної цукерки (на зразок стріла, цукерки у коробках тощо). Отож, всього планують створити до 155 місць виробничого персоналу, а окрім того буде ще адміністративний та обслуговуючий персонал – до 45 осіб.

Потужності фабрики –  в одну зміну можна виробляти майже 400 тон продукції в місяць (22 календарні дні), відповідно потужності можна збільшити, якщо працювати 30 календарних днів у три зміни. Однак насамперед будуть намагатися запустити перші зміни по всіх лініях. Ставлять собі за мету, аби люди могли заробляти не менше п’яти тисяч гривень.

15.03.11 ЛУЦЬККОДИНДИТЕР 04Поки тривають судові тяганини, у приміщеннях, які вже у власності «Вестконд» планують запустити цех фруктових цукерок, отож у листопаді з’явиться уже 25 робочих місць. У грудні планують запустити дві зміни, відповідно буде 50 робочих місць. Які цукерки випускатимуть поки не кажуть, однак запевняють, що відома місцева марка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити