image
 |  2 3 Листопада 2017 | 10:08

Відновлення «Оберегу» присвячене українським Героям, – Олександр Пирожик

Відродження фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Оберіг» присвячене 100-річчю Української революції, 75-річчю створення УПА та новітнім героям України – героям Небесної сотні та героям російсько-української війни на сході країни.

Про це заявив голова оргкомітету фестивалю, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик на прес-конференції 3 листопада 2017 року.

Зі слів Олександра Пирожика, спершу мало хто вірив в успішне відновлення фестивалю, який за віком є старішим від Української держави, а його поява 1989 року стала одним із потужних поштовхів до проголошення Незалежності.

«Дякую свободівській фракції в обласній раді, дякую побратиму Сергію Сіваку, який став автором внесеного на сесію проекту рішення про відновлення «Оберегу», дякую всім депутатам обласної ради, які цей проект підтримали. 1 грудня 2016 року обласна рада прийняла рішення відродити «Оберіг», і ми взялися за реалізацію задуму», – зауважив Олександр Пирожик.

Із його ж слів, навіть після цього ще не всі вірили в успіх. І лише коли за наполяганням фракції націоналістів вдалося заздалегідь закласти в обласному бюджеті необхідні кошти, в роботу активно включилися колективи обласного науково-методичного центру культури, обласної філармонії, обласної державної телерадіокомпанії, інші владні, громадські та творчі інституції.

«Протягом декількох місяців вдалося провести якісний попередній відбір конкурсантів. Тому далеко не всі бажаючі потрапили на відновлений «Оберіг», приблизно половину бажаючих довелося відсіяти. 54 відібрані конкурсанти – це вже відповідний якісний рівень, за який не буде соромно. Адже кредо фестивалю залишилося незмінним: «Без цензури, без халтури», – додав голова оргкомітету.

До слова, серед конкурсантів – не тільки представники Західної та Центральної України, а й Донбасу, зокрема Слов’янська. А під час заключного Гала-концерту фестивалю 4 листопада буде проводитися збір пожертв для підтримки бійців 51-ї ОМБр із Володимира-Волинського.

Своєю чергою, голова журі фестивалю Ігор Павлюк пообіцяв, що під час заключної прес-конференції, запланованої на 16:00 годину 4 листопада, члени журі матимуть нагоду багато про що розповісти. Адже вони, як і глядачі фестивалю, отримають масу чудових емоцій і вражень від природної гармонії музики та слова, якою пронизана авторська пісня та співана поезія.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити