image
 |  0 4 Листопада 2017 | 13:48

NASA: озонова діра Землі зменшилася до мінімуму з 1988 року

Гігантська діра в захисному озоновому шарі Землі стиснулася до мінімуму з 1988 року, кажуть фахівці НАСА.

Про це 4 листопада 2017 року повідомляє сайт «НОВИНИ Ю».

Знаменита озонова діра в цьому році скоротилася до 7,6 мільйона квадратних миль, що на 1,3 мільйона квадратних миль менше, ніж в минулому році, говорять вчені. При цьому зменшення діри триває.

Кліматологи вважають, що більш теплі, ніж зазвичай, погодні умови в стратосфері стали причиною зменшення діри в озоновому шарі з 2016 року - це поки перший плюс від глобального потепління. Більш тепле повітря допомагає виводити хімічні речовини, такі як хлор і бром, які з'їдають озоновий шар.

Погодні умови в Антарктиді стали теплішими, і це сповільнило втрату озону, - сказав Пол А. Ньюман (Paul A. Newman), фахівець Центру космічних польотів Годдарда в Грінбелті, штат Меріленд.

В цьому році виповнюється 30 років з моменту виявлення озонової діри у південній півкулі, вона стала причиною для прийняття Монреальського протоколу 1987 року - угоди щодо відмови від використання озоноруйнуючих речовин. Вчені прогнозують, що озоновий шар навіть після прийняття таких заходів не відновиться до 2070 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити