image
 |  13 5 Листопада 2017 | 15:35

Серед лауреатів фестивалю «ОБЕРІГ-2017» – бард зі Слов’янська

Володарем другого місця на відродженому з ініціативи фракції ВО «Свобода» у Волинській облраді фестивалі авторської пісні та співаної поезії «Оберіг» у місті Луцьку став бард Олександр Скотній зі Слов’янська на Донеччині.

Про це інформує наш власкор у Луцьку.

Для участі у фестивалі виконавцю довелося здолати більше тисячі кілометрів. Зі слів організаторів, він дуже хотів приїхати на цей фестиваль, тож коли організатори запевнили, що всі витрати беруть на себе, він таки прибув до Луцька, який відвідує вперше. Тепер їде додому не з порожніми руками, а з дипломом лауреата фестивалю за зайняте ІІ місце.

Варто зауважити, що Олександр Скотній пропагує українську пісню не лише на Донбасі, а й за кордоном. Йому вдалося налагодити тісні стосунки з українською діаспорою у Фінляндії, куди часто їздить із концертами та пропагує українську пісню. Тож невдовзі про відроджений «Оберіг» у Луцьку знатимуть і в цій країні.

Володарями фестивальних відзнак за ІІ місце на «Оберегу-2017» також стали дует бардів Юрія та Віри Найди з Хмельницького, а також виконавиця Оксана Чухліб зі Львова.

Нагадаємо, що володарем Гран-прі фестивалю став бард Зиновій Медюх зі Стрия, а перше місце розділили Артем Харченко зі Старокостянтинова та Вікторія Гурська з Луцька.

Серед гостей фестивалю найпалкіші оплески луцької публіки під час заключного Гала-концерту фестивалю отримували: народні артисти України Валерій Маренич із Луцька та Володимир Смотритель із Хмельницького, бард Василь Жданкін із Кременця на Тернопіллі, Сергій Мороз із гуртом «Простір музики» з Черкас, Юрій Поліщук із гуртом «Чорні черешні» з Луцька, Лариса Бережан із Чернівців, лідер гурту «Шабля» Вова Гейзер, бард Віктор Нестерук і Тарас Компаніченко з гуртом «Хорея козацька» з Києва.

IMG_20171104_213256 IMG_20171104_214206

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити