image
 |  0 7 Листопада 2017 | 14:24

Чи планують на Волині облави на призовників по нічних клубах?

На Волині 3,7 тисяч призовників уникають призовних дільниць, хоча жодних облав по нічним клубам влада проводити не планує. Про це під час брифінгу повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Очільник ОДА зазначив, що ситуація в області не така критична і в цілому вона виконує плани по призову на військову службу. Але проблеми існують.

«Відсотків на 90 ми виконуємо завдання щодо призову. Але разом із тим, 3 тисячі 700 призовників не з’явилися на призовні дільниці. І це є проблема. Люди забули закон і свої зобов’язання перед державою. Звичайно, спільно з нацполіцією та військовим комісаріатом думаємо, як на це вплинути. У першу чергу – через публічність закликів. А ніяких операцій не плануємо, наприклад, блокувати заклади відпочинку. Але все-таки є відповідна межа, до якої держава має доходити, коли військові комісаріати, отримуючи відповідні планові завдання, виконують їх переважно за рахунок жителів сільської місцевості. Вважаю, що це не є зовсім позитив», - повідомив голова ОДА.

Володимир Гунчик відзначив, що його турбує ситуація по Луцьку, коли молодь проводить всю ніч у нічних клубах, але уникає призову.  

«Бачимо, що робиться в Луцьку. В суботу, в неділю, коли молодь півшостої ранку виходить із закладів, «культурних» закладів… Виникає запитання: а чому ж не йдуть у військовий комісаріат? Або вони всі хворі? Але ж до півшостої як витримують? Або дуже хитрі і думають, що сільська місцевість потягне весь призов на себе. Сигнал, який був у Львівській області, у Києві частково, - це сигнал для призовників, що держава помалу, але починає звертати увагу на дотримання законодавства».

Читайте також: Гральні заклади у Луцьку перетворюються у наркопритони

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити