image
 |  5 7 Листопада 2017 | 18:03

Як отримати міжнародне водійське посвідчення?

Про існування міжнародного водійського посвідчення відомо всім. Але при цьому існує й більш невизначена ситуація щодо того, де і коли саме потрібен цей документ. Точно відомо лише, що ліцензія міжнародного зразка - це документ, який є доповненням до державних водійських прав, - пише СВІТUA.

Статус

Їх зазвичай можна отримати у відповідних органах за місцем проживання, заплативши приблизно 16 євро, дійсні вони протягом трьох років. Але яка необхідність у наявності цього "зайвого водійського папірця"?

Його рекомендують мати при собі під час перебування в деяких країнах, щоб позбутися певних проблем при спілкуванні з представниками місцевих органів влади і щоб уникнути зайвих бюрократичних процедур.

Європа

Тому, в кого є німецьке водійське посвідчення, наявність міжнародного не потрібна в країнах ЄС, а також в Норвегії, Ліхтенштейні, Ісландії та Швейцарії. Також права міжнародного зразка не потрібні для поїздок до Туреччини.

У той же час ADAC настійно рекомендує мати при в собі такий документ при подорожах до Албанії, Молдови, Росії та України.

Весь світ

Коли ж ви виїжджаєте за межі Європи, посвідчення міжнародного зразка слід завжди мати при собі, щоб уникнути проблем з компаніями з прокату автомобілів та з місцевою поліцією. А в Аргентині, Бразилії, Чилі, Намібії, Південній Африці чи Сінгапурі наявність міжнародних прав у водія просто необхідна, відповідно до місцевого законодавства.

США

При поїздці до США їх наявність також настійно рекомендується, нехай навіть компанії з прокату автомобілів на практиці часто їх і не вимагають. Але оскільки не існує двосторонніх угод про визнання німецьких водійських посвідчень, то в багатьох штатах США їх правовий статус є невизначеним, і вже були прецеденти, коли туристам довелося заплатити досить високий штраф через відсутність водійських прав міжнародного зразка.

Порада для "особливих"

І ще одна цікавинка, особливо корисна для окремих "хитрунів": протягом терміну заборони на водіння в Німеччині всі водійські посвідчення, видані німецькими органами влади, повинні здаватися на офіційне зберігання - в тому числі й міжнародні. Той, хто роз'їжджає на автомобілі за кордоном, незважаючи на аналогічну заборону в Німеччині, повинен бути готовий до серйозних грошових штрафів та інших санкцій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити