image
 |  2 8 Листопада 2017 | 16:23

Садовий «відхрестився» від політичної активності Семенченка та Соболєва

Андрій Садовий запевнив, що партія «Самопоміч» не має жодного стосунку до політично активності Семена Семенченка та Єгора Соболєва, які після провалу т. зв. «Майдану реформ» висунули додаткові політичні вимоги, зокрема щодо імпічменту президента та блокування роботи Рошену.

Про це 8 листопада 2017 року він повідомив у коментарі кореспонденту ІА ZIK під час брифінгу у стінах Ратуші.

Спочатку Андрія Івановича попросили прокоментувати його участь у т. зв. «Майдані реформ». У відповідь довелося вкотре почути загальні фрази та підтвердження масовості прихильників у кількості 1100 представників «Самопомочі»:

Як громадянин України я зі своїми колегами, а їх було більше тисячі, ми брали участь у загальноукраїнському віче демократичних сил…

Сьогодні біля ВР є багато українців, які вимагають щоби ВР була послідовною і виконувала ці обіцянки, які були озвучені.

Наступні питанням стосувались «революціонерів» Семенченка і Соболєва та стосувалися того, чи координують вони свою позицію з партією «Самопоміч»:

Партія брала участь у віче спільно з іншими політичними силами. На сьогодні під ВР громадська ініціатива, яка не має партійного забарвлення – це є правильно. Не потрібні партійні прапори. Є позиція людей, які висловлюють те, що вони думають.

На прохання відповісти конкретно щодо позиції Семенченка і Соболєва, Садовий відповів, що жодного рішення щодо теперішньої участі в акції партія «Самопоміч» не приймала:

Є партійні акції, а є народні віче. Не треба їх об’єднувати… Кожен громадянин України може робити те, що вважає за потрібне і ніяка партія не має бути указом людині, в якої на серці є переконання, що треба так поступати...

Нагадаємо, ряд політичних та громадських структур, зокрема «Батьківщина», Громадянська позиція, «Народний контроль», «Свобода», Центр протидії корупції, «Чесно», Демальянс, Автомайдан, Рух нових сил Саакашвілі та «Самопоміч» 17 жовтня проводили акцію з вимогою провести політичні реформи, а саме: створити антикорупційний суд, змінити виборче законодавство та скасувати депутатську недоторканність.

Згодом, після відвертого провалу масової акції, політичні та громадські сили відреклися від «Майдану», де залишились Саакашвілі, Соболєв та Семенченко. Вони ж і додали до вимог спочатку прийняття процедури імпічменту президента, а згодом і боротьби проти компанії «Рошен», як бізнесу президента Порошенка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити