image
 |  0 8 Листопада 2017 | 14:53

«Укрзалізниця» за 300 мільйонів купила вантажні вагони на чверть дорожче, ніж торік

Філія «Дарницький вагоноремонтний завод» ПАТ «Українська залізниця» 6 листопада за результатами тендеру замовила ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» вантажних напіввагонів на 299,94 млн грн.

Про це 8 листопада 2017 року повідомляє сайт «НАШІ ГРОШІ» з посиланням на систему «Прозорро».

До квітня 2018 року поставлять 250 вантажних чотиривісних напіввагонів моделі 12-9745 вантажопідйомністю 70 т 2017-2018 років виготовлення по 1,20 млн грн.

Це на 1% дешевше за очікувану ціну відміненого в липні тендеру та на 20% дорожче за очікувану ціну відмінених у лютому тендерів.

Наприкінці 2016 року вагони від різних постачальників коштували на чверть дешевше – 951 тис грн.

Причому торік екс-замдиректора «Укрзалізниці» Анатолій Лашко вказував на неадекватність закупівельної ціни якості вагонів від українських виробників. На його думку, більш дорогі і якісні «інноваційні» вагони є економічно вигіднішими від застарілих звичайних вагонів, які тоді купувала «Укрзалізниця».

Гарантійний строк із дня побудови становить три роки, гарантійний строк експлуатації – сім років на кузов і десять років на раму напіввагона. Строк служби напіввагона – 22 роки.

Передбачено забезпечення в розмірі 1%.

Ціна угоди на 0,02% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 300,00 млн грн.

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» і ТОВ «Максмед Інтернешнл» з продукцією СЗВ «Могильовський вагонобудівний завод» (Білорусь) домоглися в АМКУ скасування рішень замовника про допущення одне одного до аукціону. «КВБЗ» відхилили за банківську гарантію на суму «в межах» замість фіксованої суми. Гарантія «Максмеду» містила формулювання «будь-яку суму, що не перевищує» та «максимальна сума гарантії зменшується на кожну суму, сплачену Гарантом по цій гарантії». Також «Максмед» в інформації про технічні характеристики скопіював вимоги замовника без відміток про відповідність і приніс білоруські техумови, що не відповідали деяким умовам тендеру та не містили даних про останню зміну в аркуші обліку змін.

Єдиним допущеним конкурентом було ПАТ «Дніпровагонмаш» із групи Сергія Тігіпка.

Основним власником «Попаснянського ВРЗ» є донецьке ТОВ «Аврора Лтд». Раніше ця фірма контролювалась нардепом від Партії регіонів Антоном Приходським, близьким до Віктора Януковича. Нині її власником є ПАТ «Альтана Капітал» донеччанки Олени Амітан (раніше компанія належала Ігорю Прасолову з оточення Януковича), криворіжанка Марина Бескровна і ТОВ «Спецукрпостачання». Остання компанія записана на кіпрську «Юмістреко Холдінгз Лтд», чиїм бенефіціаром вказаний Панагіотіс Маратефтіс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити