image
 |  2 9 Листопада 2017 | 16:30

Папа забороняє продаж сигарет у Ватикані з 2018 року

Працівники Святого Престолу могли купити їх у магазині без оподаткування у папській державі.

Про це 9 листопада 2017 року повідомляє сайт «EL PAÍS».

Папа заборонив Ватикану продаж сигарет працівникам, віруючим та дипломатам із наступного року, щоб не співпрацювати «з практикою, яка шкодить здоров'ю».

Папа вирішив, що Ватикан перестане продавати сигарети своїм працівникам з 2018 року. Причина дуже проста: Святий Престол не може співпрацювати з практикою, яка чітко шкодить здоров'ю людей, - сказав речник папи Грег Берк. Папа Франциск, який мав проблеми з легенями, коли він був молодим, не палить, - повідомляє французька преса.

Співробітники та пенсіонери Ватикану, а це близько 6000 людей, можуть купити сигарети в так званій Magazzino, торговому центрі Decker зі знижкою майже 20%. Папа нагадує, що, згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), тютюн став причиною понад семи мільйонів смертей на рік у всьому світі.

До цих пір працівники та відвідувачі Ватикану могли купувати сигарети зі знижкою, що стало джерелом доходів для Святого Престолу, - додав Берк. Незважаючи на те, що продаж сигарет співробітникам та відвідувачам за зниженою ціною є хорошим джерелом доходу для Святого Престолу, жодна вигода не є законною, якщо це коштує людям їх життя.

Ватикан запровадив у 2002 році закон про заборону куріння у громадських місцях, хоча це дозволило продавати пачки сигарет зі знижкою у внутрішньому магазині.

Папська держава були першою, хто імпортував тютюнову рослину, а деякі гравюри та старі картини показують папу під час паління.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити