image
 |  2 10 Листопада 2017 | 12:25

Лише інвестиції у переробку зупинять відтік робочої сили з Волині в Польщу, - Олександр Пирожик

Лише інвестиції у переробні галузі з додатковою вартістю дадуть змогу в майбутньому вирішити питання повального заробітчанства українців та відтоку робочих рук до Польщі.

Про це під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним послом Австрії в Україні Герміне Поппеллер та консулом австрійського консульства у Львові Маркіяном Мальським заявив перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик.

Герміне Поппеллер – фахівець з інвестиційної діяльності, тож основна тема розмови, яка відбулася у обласній раді – можливість вкладення інвестицій в економіку Волині. Це насамперед – «зелена економіка», впровадження альтернативних видів палива, екологічно чистий аграрний сектор. Окрему зацікавленість посол Австрії висловила щодо можливостей інвестування в лісову галузь.

"Зі своєї сторони, висловив чітку позицію, що всі ці ідеї будуть привабливими, якщо вести мову про інвестування в переробку – чи то деревини або інших дарів лісу, чи сільгосппродукції. Ми не маємо права перетворювати Волинь у сировинний придаток. Інвестиції в переробку дадуть нам змогу вирішити й питання повального заробітчанства українців, відтоку робочих рук до сусідньої Польщі та інших країн Євросоюзу. Про цю проблему Герміне Поппеллер добре поінформована, тож із такими підходами цілком погодилася", - зазначив Олександр Пирожик.

Також він додав, що наступну зустріч заплановано провести у виїзному форматі. Насамперед, аби оцінити інвестиційні можливості «зеленої економіки»та «зеленого туризму». Зі слів австрійського посла, це – ще один надзвичайно потужний потенціал нашого краю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити