image
 |  7 10 Листопада 2017 | 07:34

Варшава позитивно сприйняла пропозицію Києва щодо Консультативного комітету

Столиця Польщі готова прийняти українську делегацію для прояснення стану польсько-українських відносин.

Про це 9 листопада 2017 року повідомляє сайт «Polskie Radio».

Глава кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський позитивно сприйняв пропозицію української сторони у справі проведення найближчим часом зустрічі Консультативного комітету президентів Польщі та України. Зустріч повинна допомогти прояснити найновіші рішення та події у польсько-українських відносинах.

З польського боку Кшиштоф Щерський є співголовою Консультативного комітету президентів Польщі та України.

Канцелярія президента Польщі «переказала адміністрації президента України інформацію про готовність до прийняття» Щерським у Польщі українського співголови Комітету спільно з делегацією.

Як наголосили у президентській канцелярії, це буде «наступна, після найновіших візитів до України віце-прем’єра польського уряду Пйотра Ґлінського та міністра закордонних справ Вітольда Ващиковського, нагода для представлення українській стороні очікувань щодо найважливіших питань польсько-українських відносин».

Президент Анджей Дуда сподівається також на особисті кроки президента Петра Порошенка у контексті актуального стану двосторонніх відносин, – наголосили у Варшаві.

Нагадаємо, у середу, 8 листопада, прес-секретар президента України Святослав Цеголко поінформував, що у зв’язку з напругою у відносинах між Варшавою та Києвом президент Порошенко ініціює надзвичайне засідання Консультативного комітету президентів України та Польщі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити