image
 |  2 10 Листопада 2017 | 16:11

Вокалісти «Піккардійської терції» стали заслуженими артистами

Учасникам вокальної формації «Піккардійська терція» присвоєно звання заслужених артистів України.

Про це 10 листопада 2017 року повідомляє сайт «Укрінформ».

Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва опубліковано на сайті глави держави.

Так, звання заслуженого артиста удостоєні вокалісти колективу Богдан Богач, Андрій Капраль, Ярослав Нудик, Роман Турянин, Андрій Шавала та Володимир Якимець «за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність».

Загалом, з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури державних нагород удостоїлись близько сотні діячів.

На своїй сторінці у Facebook «Піккардійська терція» подякувала слухачам за увагу до своєї творчості.

Із приємністю і вдячністю «піккардійці» - Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Роман Турянин, Богдан Богач, Андрій Капраль та Андрій Шавала - отримують звання Заслужених артистів України. Зараз, коли з нагоди нашого 25-річчя їздимо Україною та світом із ювілейною програмою «Лети...», озираємося подумки назад і згадуємо, що і як було за ці чверть століття... А було багато доброго і творчого, багато чудових людей зустрічалося нам на шляху, багато слухачів з року в рік приходили на наші концерти у тому чи іншому місті. Дякуємо всім вам! Постараємося й надалі тішити вас своїми піснями, виступами, гастролями, - йдеться у повідомленні.

Українська акапельна формація «Піккардійська терція» була утворена 24 вересня 1992 року у Львівському музичному училищі. У 2017 року колектив відзначає 25-річний творчий ювілей. На сьогодні в репертуарі «Піккардійської терції» - понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз. Загалом у пісенному активі секстету є композиції дванадцятьма мовами. За чверть століття формація відвідала з концертами Польщу, Німеччину, Іспанію, Італію, Францію, Канаду, США, Велику Британію, Бельгію, Швейцарію і навіть Сингапур. У 2008 році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди - Національної премії України ім. Т. Шевченка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити