image
 |  5 11 Листопада 2017 | 15:35

14-та бригада повеpнулася додому і пройшла маршем у Володимирі (ФОТО)

Майже чотири тисячі військовослужбовців 14-ої окремої механізованої бригади повернулись із зони АТО у місце постійної дислокації - місто Володимир-Волинський

Про це 11 листопада 2017 року повідомляє сайт «ВолиньPost».

cb-dsc2615Бійці наголошують на тому, що бригада не назавжди повернулась на рідні землі, а лише для того, аби відпочити, переозброїтись та пройти бойове злагодження.

cb-dsc2664cb-dsc2672cb-dsc2700cb-dsc2718Декілька тисяч військовослужбовців пройшлися урочистою ходою вулицями Володимира-Волинського у суботу, 11 листопада. Жителі містечка вітали бійців квітами, оплесками та вигуками «Слава Героям!».

На даний час повернулись окремі підрозділи 14-ої бригади, які пройдуть бойове злагодження, доукомплектуються особовим складом, пройдуть переозброєння на нову техніку та озброєння. Додому приїхали майже чотири тисячі бійців. Після цього, якщо буде наказ, бригада знову піде виконувати бойові завдання у зону АТО. Але на даний час, в першу чергу військовослужбовці підуть у відпустку, і вже після того приступлять до бойового злагодження. Потім будуть бригадно-тактичні навчання з бойової стрільбою, - розповів керівник прес-служби Оперативного командування «Захід» «Збройних сил України» Анатолій Прошин.

cb-dsc2732cb-dsc2759cb-dsc2761Пізніше усі вишикувались на головній площі Володимира-Волинського. Там бійців чекали їх рідні та друзі, представники влади області, духовентсво та небайдужі жителі міста. Усі присутні вшанували загиблих на Сході країни героїв хвилиною мовчання та виконали Гімн України.

cb-dsc2820До бійців 14-ої бригади звернувся командуючий військами ОК «Захід» генерал-майор Олександр Павлюк.

Маю за честь привітати воїнів 14-ої бригади із поверненням на рідну землю. Це воїни, які з перших днів війни зі зброєю в руках відстояли незалежність нашої держави. Дякую вам за ваш подвиг. Три роки війни бригада на фронті. Три роки тільки завдяки патріотам, які стоять на цій площі, в Україні панує мир. Бригада на даний момент дійсно одна із кращих у Збройних силах України. Також дякую громаді міста за ту підтримку, яку бригада отримала протягом років війни. Тільки разом ми зможемо закінчити війни. І думаю, ми переможемо. Адже у нас немає інших варіантів, - зазначив він.

cb-dsc2774Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик сказав, що уся Волинь гордиться такими захисниками.

Сьогодні особливий день для волинян. Славна 14-та бригада, один із кращих підрозділів Збройних сил України повернулась на рідну землю. Ми добре знаємо мужність, сила, витривалість, відданість - це риси характеру бійців, котрі стоять на цій площі. Ви не жаліли свого життя, оберігаючи мир та спокій громадян нашої держави. Ми гордимося вами. Гордимося тими, хто сьогодні прийшов на заміну підрозділам 14-ої бригади і несе службу на Сході. Вся волинська громада вклоняється вклоняється вам за ваш подвиг, - зазначив Володимир Гунчик.

cb-dsc2749Майже 300-ам військовослужбовцям вручили державні нагороди, відзнаки та почесні грамоти. Полковника Олександра Жакуна і першого заступника командира бригади підполковника Ігоря Іванова нагородили Орденом Богдана Хмельницького третього ступеня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити