image
 |  4 11 Листопада 2017 | 18:20

Дональд Туск закликав пришвидшити роботу над блокуванням Nord Stream 2

Глава Європейської ради закликав країни ЄС швидко підготувати законодавство, яке може перешкодити в реалізації проекту Ґазпрому.

Про це 11 листопада 2017 року повідомляє сайт «Polskie Radio».

Очільник Європейської ради Дональд Туск із листом у цій справі звернувся до лідерів країн Євроспільноти. Проти спорудження другої гілки Північного газогону виступає, зокрема, Польща. Варшава аргументує, що проект російського газового монополіста є загрозою для громадської безпеки.

Ще не всі лідери отримали цей лист, тому його не опубліковано, але послання є таким, аби країни ЄС якомога швидше зайнялися проектом змін у газовій директиві, який кілька днів тому запропонувала Європейська комісія.

У Брюсселі уточнили, що правила мають стосуватися всіх газопроводів, також призначених для імпорту сировини, включно з морською частиною. В дотеперішній директиві не стверджено однозначно, як трактувати відрізки на міжнародних водах. Це відкривало можливість різних тлумачень і форсування Nord Stream 2.

Голова комісії промисловості в Європарламенті Єжи Бузек у розмові з Польським радіо декілька днів тому задекларував, що робота над новелізацією директиви відбудеться швидко, а отже, темп проведення змін залежатиме від бажання країн ЄС. Серед них є група прихильних Ґазпромові держав – це ті, що займаються бізнесом з російським монополістом і не хочуть ускладнювати йому інвестицій у Європі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити