image
 |  5 12 Листопада 2017 | 16:12

До річниці націоналізації ПриватБанк отримає нового керівника

До річниці націоналізації Приватбанку буде представлений новий голова правління і їм буде іноземець.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Юлія Самаєва.

Автор зазначає, що після судового позову екс-власників проти Олександра Шлапака, всі вітчизняні претенденти на пост голови хотіли отримати від чинної влади хоч якийсь імунітет.

"І теоретично подібні гарантії їм могли би надати на Банковій. Але там, очевидно, не готові нічого гарантувати. Тому головою правління найбільшого в країні банку, втягнутого в сотні судів з олігархами, їхніми партнерами, власниками бондів і колишніми позичальниками, стане іноземець", - пише автор.

"В НБУ раді - вважають, що це обмежить можливості для маніпуляцій. Заодно, правда, зведе до мінімуму бажання битися за інтереси платників податків і взагалі вплутуватися у всю цю історію. Нерезиденти на цій посаді доречні вже перед продажем банку, а не зараз, коли треба засукати рукави і вигрібати лопатою", - йдеться в статті.

Нагадаємо, 21 липня Наглядова рада Приватбанку задовольнила прохання Олександра Шлапака про відставку з посади голови правління.

Виконуючим обов’язки голови правління банку призначили Галину Пахачук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити