image
 |  5 12 Листопада 2017 | 13:54

Переходить усі межі: українцям вигадають новий тариф

Всі нововведення, які ми спостерігаємо в сфері житлово-комунального господарства, ведуть до того, що незабаром для українців вигадають ще один тариф, - пише znaj.ua.

Про це заявив директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

«Усі новації зводяться до того, що вводиться новий тариф — абонплата за кожним видом комунальних послуг. Тобто надається послуга чи ні, ви платите. На теплопостачання буде фіксована частка протягом року, яку платитиме споживач. Те ж саме по воді — буде платити незалежно від того, скільки ви спожили. А не платити абонплату можна тільки за умови, що в квартирі нікого не буде 30 днів», — розповів він.

Експерт упевнений, що таке «покращення» неминуче призведе до того, що українцям доведеться платити більше за тарифами. І найчудовіше в цій ситуації те, що несумлінного постачальника послуг покарати буде не так-то просто.

«Для населення законом про ЖКГ вводиться пеня. Якщо монополіст недогрів опалювальні батареї, то споживач може вимагати тільки зменшення платежу. Але будь-яка угода про надання послуг передбачає штрафні санкції. Якщо вони надавалися не в повному обсязі, то постачальник повинен знизити плату і компенсувати незручності. І це повинен бути автоматичний механізм. А в законі так неявно сказано, що споживач повинен йти до суду», — підсумував Сергієнко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити