image
 |  2 12 Листопада 2017 | 12:02

У Ковелі відбувся фестиваль «Кіно проти корупції»

Фестиваль «Кіно проти корупції», який стартував в Україні у вересні, дістався до Ковеля: з ініціативи Волинської регіональної дирекції НСТУ та за підтримки міської влади в приміщенні культурно-просвітницького центру відбувся кінопоказ журналістського розслідування «Вбивство Павла» про загибель відомого журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє Район.Ковель.

Мета проекту – розповісти широкому загалу: як виникла корупція, як з нею борються у світі та що може зробити кожен українець для їх подолання.

«Фестиваль «Кіно проти корупції» має на меті показати знайому українцям проблему як загальнолюдське явище, з яким варто боротися. І показати саме засобами кіномистецтва за посередництвом добротного європейського кіно та журналістських розслідувань», – каже завідувач корпункту Волинської регіональної дирекції НСТУ у Ковелі Ігор Чайка.

«Ми намагалися привернути увагу молоді до проблеми корупції, бо саме молодь має в майбутньому збудувати по-справжньому сильну, незалежну і правову державу», – говорить працівник центру соціальних служб, керівник ГО «Велика ідея» Людмила Зубарєва.

Після перегляду документального фільму молодь дискутувала про різні прояви корупції в повсякденному житті, роботу правоохоронних органів. В ході дискусії обговорювалось і те, що може зробити кожен українець для подолання корупції.

«Планую стати журналістом в майбутньому. Тому було цікаво подивитися цей фільм. Для мене — це пізнавально і корисно...», – каже учениця ковельської школи №3 Владислава Парадуха.

«В повсякденному житті навіть не задумувалась над цією проблемою. А сьогодні зрозуміла суть проблеми та те, наскільки це важливо...», – ділиться враженнями учениця ковельської школи №3 Діана Турик.

Окрім Ковеля фестивальні кінопокази на теренах Волині відбулись також в Нововолинську та Луцьку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити