image
 |  2 12 Листопада 2017 | 19:00

Українцям пропонують обійтися без святкових 8 березня та 9 травня

Український інститут національної пам'яті пропонує перенести вихідний з 9 на 8 травня, а також позбавити цього статусу 8 березня.

Про це розповів директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, – передає Апостроф із посиланням на Главред.

Він повідомив, що пропонується переформатувати статус 1 травня - перейменувати його з "Міжнародного дня солідарності трудящих" в "Свято праці". У той же час, В'ятрович зазначив, що день залишиться вихідним.

Також, Інститут національної пам'яті запропонував перейменувати 8 березня з Міжнародного жіночого дня на День боротьби за права жінок і позбавити його статусу вихідного.

Однак, В'ятрович визнав, що поки прогресу по прийняттю нововведень немає.

"Зараз ми подали цей законопроект на затвердження Кабміну, але, на жаль, його поки не затвердили, тому що він отримав зауваження з боку Міністерства культури", - повідомив він.

В'ятрович зазначив, що якщо отримати схвалення Кабміну не вдасться, то даний законопроект не зможе отримати статус урядового, але його буде подано на розгляд Верховної Ради як звичайний депутатський.

Раніше "Апостроф" докладно розповідав про майбутні зміни в матеріалі Декомунізація свят: чи залишаться українці без 8 березня і травневих.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити