image
 |  0 14 Листопада 2017 | 13:22

Лише 14% електронних браслетів є технічно справними, - Нацполіція

Понад 800 злочинців цього року лишилися без засобу контролю через їх нестачу.

Про це 14 листопада 2017 року повідомляє сайт «ТСН».

З усіх електронних браслетів, які наразі перебувають у розпорядженні Нацполіції, працює лише 14%, пише УНН з посиланням на Департамент зв'язку і телекомунікацій відомства.

Наразі підрозділи Національної поліції України мають 476 електронних засобів контролю, з яких лише стан 67 є технічно справним, - кажуть у поліції.

Та зазначають, що усі наявні 67 браслетів вже надягнуто на засуджених. Тоді як протягом десяти місяців поточного року було видано 1375 постанов судів про застосування електронного засобу контролю, але не виконано 818 з них саме через нестачу необхідного обладнання.

Нагадаємо, не так давно Олександр Аваков виклав на власній сторінці світлину з ногою в електронному браслеті. Його вдягнули за рішенням суду після обшуків у межах розслідування щодо рюкзаків, які відомство закупило наприкінці 2014-того року. Проте Національне антикорупційне бюро не змогло одразу виконати рішення суду про запобіжний захід для Авакова, оскільки в Міністерстві внутрішніх справ на той час не було вільних електронних браслетів.

Нагадаємо, що нещодавно Національна поліція відхилила усі пропозиції під час проведення тендеру на закупівлю 500 електронних браслетів і додаткового обладнання. Про це сказано в тендерній документації відомства, оприлюдненій у системі публічних закупівель ProZorro. У тендері взяли участь компанії «3M Electronic Monitoring Ltd», «Діона-ЛТД» і дочірнє підприємство «Радіо комунікейшнз інтернешнл». Після розкриття тендерних пропозицій вони всі були відхилені через невідповідність вимогам замовника.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити