image
 |  0 14 Листопада 2017 | 16:45

Поголів’я свиней в Україні зменшилося на півмільйона

Згідно з останніми даними Державної служби статистики, на початку листопада в Україні налічувалося 6,7 млн свиней.

Про це пише Agroreview.

Це на 0,65 млн голів чи 8,9% менше, порівняно з роком раніше, повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

«Хоча скорочення поголів’я переважно торкнулося промислового сектору, більшість свиней сконцентровано у сільськогосподарських підприємствах», — коментують в АСУ.

Так, порівняно з листопадом 2016-го, кількість промислових свиней скоротилася на 10% чи 370 тис. голів. Тим не менш, поголів’я тварин у сільськогосподарських підприємствах дещо переважає їх кількість у присадибному секторі: 3,4 млн голів проти 3,29 млн голів, відповідно.

Варто зауважити, що одним із найвагоміших чинників, який сприяє скороченню кількості свиней у господарствах населення, є поширення АЧС. За десять місяців 2017-го в Україні зафіксували 131 спалах АЧС, що на 44% більше випадків ніж попереднього року. При цьому, переважна більшість з них мали місце у присадибному секторі. Хоча число випадків на сількогосподарських підприємствах трохи вище ніж торік (21 проти 17, відповідно), але цього року вірус вражав переважно дрібних операторів, оминувши середніх.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити