image
 |  4 15 Листопада 2017 | 16:24

«Красная сова» замість «Синього кита»: У мережі запустили нову небезпечну гру для підлітків (ВІДЕО)

Російська соцмережа Вконтакте запустила нову гру, яка змушує підлітків не спати і обіцяє за це якийсь приз.


Про це 15 листопада 2017 року повідомляє сайт «Новини Закарпаття» із посиланням на «Факти».


Фахівці застерігають: це може бути черговий заклик до суїцидів.


Зовні група виглядає цілком невинно, вона може здатись просто клубом любителів пернатих. Та, кажуть, за першою реєстрацією може ховатись прихована. А там вже завдання – не спати 12 діб.


[embed]https://youtu.be/Y-IC7REvFRA[/embed]


Фахівці з IT-технологій кажуть, таким чином у дітей можуть красти особисті дані та інтимні фото для подальшого шантажу.


Те, шо в Україні сайт заборонений, нічого не означає. В інтернеті легко скачуються спеціальні VPN програми, які дають можливість, хоч і з деякими перешкодами, але зайти на сайт. Заборонити їх може хіба РНБО.


Щоправда, Красная сова – це або звичайна страшилка, або лише зародок великої гри, кажуть фахівці, адже в сові – близько 10 різних груп, у киті були тисячі і в них – багато українців.


Щодо Синього кита, то наша поліція продовжує розслідувати цю справу, на Красну сову батьки ще не скаржились. А от психологи кажуть: такі групи виникатимуть постійно. Це як аналог тих самих козаків-розбійників.


Психологи кажуть: заборонити дітям інтернет – нереально, але  батьки мають розуміти, чому діти йдуть саме в групу смерті. Скоріше за все, їм не вистачає уваги.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити