image
 |  2 15 Листопада 2017 | 19:21

Сонце може стати прабатьком нових зірок, - вчені

У міжнародному науковому співтоваристві широко обговорюється нова теорія космологічних змін при кінцевій стадії еволюції Сонця. На думку астрофізиків, наше світило з неминучою втратою зовнішньої оболонки стане прабатьком нових зірок.

Про це 15 листопада 2017 року повідомляє сайт «Aspekty.net».

Відомо, що у Всесвіті немає об'єктів, що не піддаються еволюційним змінам. У космічному просторі постійно відбувається трансформація на рівні галактик і зоряних систем. Зірки народжуються, щоб пройшовши відповідний цикл розвитку, закінчити існування, перетворившись в чергову чорну діру. Сонце не є винятком і, через деякий час, втратить свою зовнішню оболонку.

Однак астрофізики з'ясували, що молекулярні хмари, викинуті в останні мільйони років життя Сонця, здатні «народити» інші зірки. Ці об'єкти, взявши у «прабатька» здатність термоядерного синтезу, проте, стануть по своїй морфології зовсім іншими, наділеними якостями до іншого еволюційному шляху. Подібне відкриття підтверджує теорію самовдосконалення Всесвіту, яка розвивається по прогресивному шляху.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити