image
 |  7 16 Листопада 2017 | 11:43

«Якийсь дебіл здер її», – депутат Мороз про декомунізовану у Володимирі дошку радянським прикордонникам

Депутат Володимир-Волинської міської ради від партії «Наш край» Руслан Мороз обізвав дебілами тих, хто зняв дошку радянським прикордонникам, яка містила ознаки комуністичної пропаганди.

Сталося це сьогодні, 16 листопада 2017 року, під час сесії Володимир-Волинської міської ради.

Нагадаємо, що дошку, яка висіла на дзвіниці домініканського монастиря, демонтували, відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».  Демонтаж провели, прийнявши відповідне рішення виконкому.

Руслану Морозу, очевидно, не сподобалася таке рішення виконкому або ж він не знав, що дошку самовільно ніхто не знімав, а тому в притаманній йому манері слів не добирав.

«Там на петеу висіла доска чи там стела прикордонникам, які загинули і обороняли наше місто під час Другої світової війти. Якийсь дебіл здер її. Нє, спочатку, який дебіл обмазав краскою, потім здерли. Ми просто вимагаємо це треба востановити, то є пам'ять наших людей», - сказав Мороз і сформулював запит про відновлення дошки.

Його запит підтримали лише 7 депутатів і він не пройшов.  

Згодом він ще раз повернувся до цієї теми і порадив тим, хто зняв дошку зайнятися "самосожжением як комусь шось не нравиться". 

Такі некоректні висловлювання депутата не новина. У минулому депутатському скликанні, коли Руслан Мороз пройшов у депутати другим номером у списку "Сильної України" після мера міста Петра Саганюка, він радив під час подій на Майдані йти та стрілятися на полігоні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити