image
 |  2 20 Листопада 2017 | 16:46

Землю «бомбардує» екзотична антиматерія , - вчені

Американські астрофізики вже протягом восьми років намагаються відкрити таємницю походження антиматерії, яка буквально «бомбардує» атмосферу Землі.

Про це 20 листопада 2017 року повідомляє сайт «Аспекти.net».

Дослідження показали «непричетність» пульсарів до викиду позитронів, тому вчені говорять про екзотичному походження космічних частинок.

Астрофізики, ретельно вивчивши активність найближчих до Землі пульсарів, з'ясували, що вкидання в атмосферу великої кількості вільної антиматерії має інше походження. У науковому світі тут же була піднята тема темної матерії, про глобальне присутності якої в космічному просторі вчені дізналися порівняно недавно. Тобто, наявність цієї матерії було обчислено теоретичним шляхом, так як ця субстанція, хоч я знаю і не відповідає відомим фізичним законам.

Скептично налаштовані вчені пропонують продовжувати шукати інші причини виникнення антиматерії, яка «бомбардує» Землю. Версія про темну матерію на даному етапі розвитку науки є занадто екзотичною. Крім того, вивчення протонів високої енергетики, яка присутня в атмосфері Землі, показує поступове збільшення їх щільності. Чотири роки тому детектори, встановлені на Міжнародній космічній станції, визначили надлишок антиматерії на навколоземній орбіті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити