image
 |  4 21 Листопада 2017 | 15:42

«Роттердам+» в дії: тарифи ТЕС можуть зрости на 25%

НКРЕКП оголосило про план підвищити тариф теплової генерації на 25% або на 12,5 мільярда гривень на 2018 рік.


Про це 21 листопада 2017 року повідомляє сайт «Економічна правда».


Про це на своїй Facebook-сторінці повідомляє Асоціація споживачів енергетики та комунальних послуг.


Як зазначається у матеріалах Комісії щодо перегляду оптової ціни електроенергії на 2018 рік, яка запланована на четвер 23 листопада, ціну вугілля у тарифах планується збільшити з 66 доларів до 82,4 долара за 1 тону.


Також вартість фрахту (транспортування морем та перевалка у порту) вугілля з порту Роттердам до України регулятор планує збільшити на 28,5% до майже 19 доларів за тону.


І це при тому, що жодної тони вугілля в Україну з Роттердаму не поставлялось, а сукупні поставки морем складають менше 5% від загального споживання вугілля. Тобто у тарифи будуть закладатися неіснуючі затрати і таким чином буде відбуватися завищення ціни електроенергії, - йдеться у повідомленні.



Враховуючи, що наступного року в Україні буде спалено близько 25 млн тон вугілля, таке підвищення дасть тепловій генерації додатково понад 475 млн доларів, або понад 12,5 млрд. гривень.


Понад 75% теплової генерації володіє компанія ДТЕК Ахметова, трохи більше 15% контролює ПАТ «Центренерго», а решта (менше 10%) - у ПАТ «Донбасенерго».


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити