image
 |  2 21 Листопада 2017 | 16:48

У Луцьку відкрили меморіальну дошку загиблим воїнам УПА

До Дня Гідності і Свободи у Луцьку пройшло кілька заходів, у яких взяли участь лучани, учасники Революції гідності, представники влади.

Так, сьогодні, 21 листопада 2017 року, на фасаді Луцького базового медичного коледжу відбулося відкриття оновленої меморіальної дошки загиблим воїнам УПА - В’ячеславу Новосаду та Антону Мельничуку. 18 січня 1945 року вони загинули у Луцьку від рук НКВС.

На згадку про їх мученицьку смерть на фасаді Луцького медколеджу ще у 2012 році встановили меморіальну дошку. До Луцької міської ради звернулися представники Громадської ветеранської організації «Волинське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих» із проханням замінити меморіальну дошку загиблим воїнам УПА на стіні медичного коледжу. З міського бюджету на оновлення дошки було виділено 40 тисяч гривень.

[su_slider source="media: 27517,27519,27520,27521,27522"]

Опісля представники влади, духовенство та громадськість міста вирушили скорботною пішою ходою вулицею Лесі Українки до Театрального майдану до місця проведення заходів з нагоди Дня Гідності та Свободи.

[su_slider source="media: 27523,27524,27525,27526,27527"]

Люди зібралися біля фотостенду “Герої Небесної Сотні-Загинули за єдність України” на Театральному майдані, аби згадати усіх, хто загинули за волю України.

Військовий капелан, протоієрей Михайло Бучак відслужив панахиду за загиблими. У своєму зверненні до присутніх він подякував усім, хто прийшов вшанувати світлу пам’ять Героїв, які “тримають небо над Україною”. Під звуки скорботної “Плине кача по Тисині...” учасники заходу поклали квіти до пам’ятного фотостенду.

А о 17-й годині учасники Революції гідності зібралися біля пам’ятника волинським Героям Небесної Сотні. У неформальній обстановці присутні згадали події минулого та поділилися враженнями від того, що відбувається в країні. Серед присутніх – депутати Луцької міської ради та Волинської облради, громадські активісти, лучани.

«У нас склалася парадоксальна ситуація. Ті, хто був у владі за часів Януковича при владі і тепер. Вони сидять у парламенті, потрапили в органи МВС. А ті патріоти, які щиро хотіли змінити державу, викинуті за межі влади. Гречка і підкуп виборців стали звичним явищем. Я хотів би, щоб ті, хто продає сьогодні свій голос, подумали про Героїв Небесної Сотні. Може тоді в них прокинеться совість і вони згадають, за що віддавали життя їх співвітчизники», - зазначив голова Волинської «Свободи» Анаталій Вітів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити