image
 |  2 22 Листопада 2017 | 14:23

До апарату Іваничівської селищної ради планують набрати півсотні працівників

Майже півсотні працівників планують набрати у штат новоутвореної Іваничівської ОТГ. Серед тих, хто активно впливатиме на відповідні кадрові процеси в цій ОТГ – і колишні члени Партії регіонів.

Про це інформує наш власкор.

Перше засідання новоствореної Іваничівської селищної ради, яке відбулося 16 листопада 2017 року, затвердило структуру і штатну чисельність апарату Іваничівської селищної ради та її виконавчих органів. Згідно з додатку, кількість працівників складає 43 особи.

Виникає запитання: чи потрібно майже півсотні працівників, аби керувати громадою, що складається з двох сільських рад та однієї селищної? Для прикладу, в Павлівській ОТГ працює 21 людина, у Поромівській – 20. Як стверджують голови цих громад, така кількість є цілком прийнятною та достатньою.

Керівництво Іваничівської ОТГ посилається на те, що населення тут найчисельніше – понад 10 тисяч. Тому, мовляв, і є потреба в такій великій кількості працівників.

Але, схоже, справа тут – не в населенні. Першочерговою метою селищної влади та партії УКРОП є бажання заполонити всі майбутні відділи «своїми людьми». Такою ж політикою користувалися при виборі голів постійних депутатських комісій. До слова, одну з депутатських комісій очолила екс-«регіонала» Оксана Павлюк. І нічого дивного, бо й виборчим штабом УКРОПу в Іваничах керував «регіонал» Петро Мудринець.

Повертаючись до чисельності апарату, варто нагадати, що 43 працівники мусять і заробітну плату отримувати. Не потрібно складних математичних підрахунків, щоби зрозуміти, в яку копієчку обійдеться утримання такого штату. На одну лише зарплату, без надбавок, інтенсивності тощо, доведеться витратити мінімум не менше 2 мільйонів мільйонів гривень. Враховуючи, що розмір мінімалки знову підскочить.

Цікаво, за яким критерієм набиратимуться працівники і чи враховуватиметься приналежність до «потрібної» політичної сили?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити