image
 |  0 24 Листопада 2017 | 07:35

Викрили злочинців, які продавали органи українських підлітків до Росії

Правоохоронці затримали групу зловмисників, які вербували неповнолітніх для незаконної трансплантації органів до Росії.

Про це повідомив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, - передає "Інтерфакс-Україна".

 За словами прокурора, троє українців шукали неповнолітніх в соціальних мережах, які готові за гроші стати незаконними донорами органів.

"Ми ліквідували канал незаконної трансплантації органів... Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками департаменту боротьби із злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції... провели спільну операцію і встановили групу осіб, які намагалися вивезти до Москви людей для донорства органів", - сказав Чібісов.

Троє організаторів злочинної схеми - українці, схильні до ведення асоціального способу життя, один із них, перебуває під слідством за грабіж.

"Наразі встановлено трьох потерпілих дітей - 14, 15, 16 років... Діти з нормальних сімей", - уточнив прокурор.

Він наголосив, що зловмисники спокусили підлітків можливістю отримати 30 тисяч доларів за операцію. Ще одна потерпіла - 32-річна жінка.

Самі організатори злочину повинні були отримати близько 200 тисяч доларів за підбір донорів і вивезення їх для проведення операції в Росії - вилучення 5% печінки.

Водночас Чібісов не уточнив, з ким із Росії працювали фігуранти злочину, від кого надходило замовлення на підбір нелегальних донорів. Прокурор зазначив, що ще тривають слідчі дії.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити