image
 |  2 6 Грудня 2017 | 15:48

Соболєва «пішли» з посади голови Антикорупційного комітету ВPУ

Перед голосуванням між депутатами була жвава дискусія, яка часто переходила на особисті обвинувачення.
Про це 06 грудня 2017 року повідомляє сайт «ТСН».
Народний депутат від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв звільнений із посади голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.
За таке рішення проголосували 12 народних депутатів із фракції «Блоку Петра Порошенка», «Відродження», «Опозиційного блоку». Двоє утримались.
Роботу Соболєва визнано незадовільною. Далі рішення буде передане на розгляд Верховної Ради України.
Перед голосуванням політик зазначив у своєму Facebook, що 15 місяців заважав Петру Порошенку та його оточенню призначити залежного аудитора НАБУ, «за допомогою якого вони збираються розправитися з командою Артема Ситника».
Рекомендовані комітетом під моїм керівництвом Роберт Сторч (аудитор ФБР), Марта Борщ (прокурор на процесі США проти Лазаренка) та Карлос Кастресана (керівник антикорупційного трибунала для Гватемали) нашим клептократам не підійшли. Тепер вони перейшли у контратаку. Або вони нас, або ми їх, - повідомив депутат від «Самопомочі».

У жовтні цього року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що його відомство може ініціювати зняття недоторканності з Соболєва через побиття учасника АТО Ярослава Ходаківського.
Як тільки у нас будуть факти, які прямо свідчать про провину народного депутата, безумовно, я не можу виключити подання про скасування депутатської недоторканності, - сказав голова ГПУ.

Луценко зазначив, що обставини інциденту обтяжуються тим, що Соболєв позиціонує себе одним з організаторів акції протесту. Сам народний депутат не проти, якщо з нього знімуть недоторканність, і навіть сам за це буде голосувати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити