image
 |  2 6 Грудня 2017 | 15:12

У Луцьку зросте вартість опалення і гарячої води

Виконавчий комітет Луцької міськради підтримав зростання вартості опалення та гарячої води на 11,6% та 12,3% відповідно. Таке рішення було ухвалено під час засідання виконкому сьогодні, 6 грудня.
Заступник директора департаменту економічної політики Сергій Мельничук наголосив, що у зв'язку зі зростанням вартості окремих складових витрат, які впливають на собівартість послуг, що надаються підприємством, діючі тарифи на послуги опалення та централізованого постачання гарячої води не відповідають рівню економічно обґрунтованих витрат на виробництво та постачання цих послуг.
Діючі тарифи ДКП «Луцьктепло», затверджені НКРЕКП на основі плану виробництва, транспортування, постачання теплової енергії на 2012 рік. З того часу, у структурі тарифу відбувалось коригування лише таких статей витрат, як паливо, електроенергія, зарплата.
Такі статті, як матеріали на проведення планово-попереджувальних і аварійних ремонтів, паливно-мастильні матеріали, витрати на охорону праці, повірку приладів обліку, послуги зв’язку, податки та інші послуги, які необхідні для здійснення ефективної господарської діяльності з метою забезпечення споживачів якісними послугами, залишались на рівні цін та ставок 2012 року.
Між тим, протягом 2012–2017 років, за офіційними даними Держкомстату, рівень інфляції становив понад 221%, що фактично зумовило ріст цін на вищевказані складові.
Діючий тариф не відшкодовує витрати підприємства на теплопостачання, внаслідок чого підприємство не може своєчасно розраховуватись за спожиті енергоносії, виконані роботи і надані послуги.
У новому тарифі передбачена рентабельність у розмірі 0,5%, що в загальній сумі складає 3,2 млн грн. На загальну суму прибутку та амортизаційних відрахувань (7,75 млн грн) підприємством розроблена інвестиційна програма на 2018 рік, яка затверджена рішенням виконавчого комітету від 18 жовтня 2017 року №612-1.
Проект рішення та розрахунки тарифу розглянуто Територіальним відділенням Антимонопольного комітету України та отримано погодження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити