image
 |  4 6 Грудня 2017 | 16:34

Угорського євродепутата звинуватили у шпигунстві проти ЄС на користь PФ

Бела Ковач є членом праворадикальної партії Йоббік.
Про це 06 грудня 2017 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Угорського євродепутата звинувачено у шпигунстві проти Європейського Союзу.
Політик праворадикальної партії Йоббік Бела Ковач шпигував на користь іноземної держави, – пояснив голова угорської Генеральної слідчої прокуратури Імре Керестеш.

Прокурор не назвав країну, для якої працював Ковач, але додав, що євродепутат звернув на себе увагу регулярними конспіраційними зустрічами з російськими дипломатами, а також тим, що літав до Москви щомісяця.
Угорська прокуратура також заявила, що Ковача підозрюють у шахрайстві на суму понад двох тисяч євро, які він отримав через фіктивне працевлаштування працівників у Європарламенті.
У цій справі проходять ще троє осіб. Відповідно до інформації прокуратури, у 2012-2013 роках Бела Ковач підписав документи на чотири- і шестимісячні стажі чотирьох осіб у Європарламенті. Стажуватися мали чотири особи, яких насправді не існує, - повідомляє Генеральна слідча прокуратура.

Європарламентарій з 2010 року, працював і навчався в Росії протягом багатьох років. До Будапешту він повернувся у 2003 році, два роки пізніше вступив до угорської націоналістичної праворадикальної партії Йоббік. Ковач заперечує будь-які зв’язки з угорськими або іноземними секретними службами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити