image
 |  0 9 Грудня 2017 | 12:02

Горохівчанка одурила 200 користувачів сайтів продажів

Горохівський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях за фактами шахрайств, до вчинення яких причетна мешканка селища Мар'янівка Горохівського району. Повідомляє прес-служба Волинської обласної прокуратури.
Встановлено, що жінка ошукувала користувачів соціальних мереж, продаючи неіснуючі речі. Таким чином, вимагаючи передоплату з бажаючих купити річ, вона заволоділа грошовими коштами потерпілих на суму понад 100 тис. грн.
У межах кримінального провадження прокурорами спільно із співробітниками Горохівського відділу поліції та відділу протидії кіберзлочинам Поліського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України проведено 5 обшуків на території Горохівського та Луцького районів, за місцем проживання фігурантів кримінального провадження, у ході яких вилучено чорнові записи, комп’ютерну техніку, планшети, банківські картки, сім-карти мобільних операторів, мобільні телефони, за допомогою яких зловмисниця здійснювала шахрайські дії.
У ході проведених слідчо-оперативних заходів встановлено, що потерпілими від шахрайських дій жінки можуть бути близько 200 осіб.
Нині їй повідомлено про підозру у вчиненні 10 епізодів шахрайства (кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 190 КК України). Триває досудове розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити