image
 |  2 9 Грудня 2017 | 15:30

Ми реально рятуємо польську економіку, - Клімкін про «українських біженців» у Польщі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українці, які працюють у Польщі, рятують економіку сусідньої країни.
Про це 09 грудня 2017 року повідомляє сайт «Європейська правда».
Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна», відповідаючи на питання щодо заяви нового прем’єра Польщі Матеуша Моравєцького про українських біженців.
Ми реально рятуємо польську економіку, оскільки українці там працюють. Я знаю про випадки, коли українцям пропонують більшу зарплатню, оскільки вони більш гнучкі, вони дуже сфокусовані на тому, що роблять. Тому ми прекрасно розуміємо про що йдеться, - сказав він.

За словами Клімкіна, в МЗС України оцінюють, що наразі майже один мільйон українців перебувають у Польщі.
Так хто кого рятує? В даному сенсі ми рятуємо польську економіку, але з нашими польськими друзями будемо завжди розмовляти як з друзями по всіх питаннях, включаючи питання нашої історичної пам'яті. Так що з цього приводу не хвилюйтеся, - додав він.

Нагадаємо, новий прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів заявив, що стосунки з Україною необхідно будувати на історичній правді, а такі події як «геноцид на Волині» забувати не можна.
Окрім того, за його словами, Польща прийняла дуже багато біженців з України, де триває війна.
Європейська Комісія ніби не помічає, що на Сході України війна, там гинуть тисячі людей, - сказав Моравєцький, наголосивши, що Польща, приймаючи українських біженців, допомагає розвантажити напругу на східному фланзі Євросоюзу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити