image
 |  2 14 Грудня 2017 | 14:44

У Берестечку відбувся звіт міського голови

13 грудня 2017 року у місті Берестечку Горохівського району Волині відбувся публічний звіт міського голови Валентини Залевської перед громадою.
Зі сцени нещодавно відкритого Центру національної пам'яті, історії та культури в Берестечку висуванка ВО "Свобода" Валентина Залевська прозвітувала про результати діяльності за другий рік роботи на цій посаді. Вона подякувала за успішну роботу своїй команді та фракціям ВО "Свобода" в обласній і районній радах, із якими налагоджена постійна співпраця. Як результат ‒ ряд проектів Берестечківської громади отримали суттєву фінансову підтримку і з обласного, і з районного бюджетів.
Одним із найбільших успіхів Валентина Залевська вважає відкриття Центру національної пам'яті, історії та культури в Берестечку, що відбулося в День гідності та Свободи. Цей проект став переможцем обласного конкурсу регіональних проектів і отримав з обласного бюджету 1 мільйон 600 тисяч гривень, іще 160 тисяч гривень співфінансування виділила Горохівська районна рада. Таким чином, відкриття першої черги комплексу обійшлося міському бюджету всього у 80 тисяч гривень. Це дало змогу акумулювати кошти на інші важливі проекти та об'єкти.

Зі слів Валентини Залевської, в цьому році вдалося віднайти кошти на спорудження літньої сцени в міському парку культури, встановлення системи вуличного відеонагляду у місцях масового перебування людей, виготовлення ПКД проекту облаштування міського пляжу, виготовлення ПКД реконструкції дитсадка "Малятко" з добудовою приміщення для 3-ї групи ДНЗ, на який одержано кошти з держбюджету в сумі 1 мільйон 300 тисяч гривень. 100 тисяч гривень співфінансування для реалізації цього проекту знову надав обласний бюджет. За сприяння депутата Горохівської районної ради Валентини Магурчак виділені також кошти в сумі 49 тисяч 750 гривень для придбання меблів у 3-ю групу. В результаті приміщення добудовується, наразі ведуться внутрішні роботи.
"Обіцяю те ж саме, що і два роки тому, ‒ шукати не причини, чому не вдається чогось зробити, а можливості бути корисним cвоїй громаді. При таких підходах, як бачите, можливості можна знаходити", ‒ наголосила у своєму виступі Валентина Залевська.
У подальшій підтримці Берестечківської громади присутніх запевнили заступник голови Волинської "Свободи", перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, депутат Горохівської районної ради Леонід Кравчук, депутат Горохівської міської ради Віктор Магурчак, сільський голова села Журавники Віталій Сойко. Вони наголосили, що успішний поступ громади неможливий без дисциплінованої злагодженої командної роботи, коли основні зусилля рад вищого рівня спрямовані на підтримку найнижчої ланки ‒ місцевої громади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити