image
 |  0 15 Грудня 2017 | 14:48

Сесія Рожищенської районної ради зірвалась

На пленарне засідання позачергової сесії Рожищенської районної ради прибуло й зареєструвалось 26 депутатів, притому загальний склад ради становить 34 депутати. При цьому слід зазначити, що два депутати райради склали свої повноваження у зв’язку із обранням їх депутатами Копачівської ОТГ.
Про повідомив власкор.
То ж розпочати свою роботу сесія мала із оголошення постанови районної територіальної виборчої комісії про визнання повноважень депутатів районної ради сьомого скликання.
Другим суттєвим блоком питань, які виносились на сесію районної ради було питання про реорганізацію районного будинку культури та районного краєзнавчого музею в комунальну установу "Рожищенський культурно-краєзнавчий центр"
Однак, ще до затвердження питань порядку денного постійна депутатська комісія з питань комунального майна запропонувала доповнити перелік питань порядку денного ще одним. А саме, питанням про скасування розпорядження голови районної ради А.Є. Музики щодо призначення директором районного дому «Просвіта» Сергія Горбача.
Нагадаємо, що питання про дане призначення вже розглядалось в сесійній залі районної ради. Тоді більшістю голосів депутати районної ради відхилили кандидатуру пана Горбача. Однак, останній подав до суду й виграв справу. То ж тепер на виконання цього рішення суду голова районної ради видав розпорядження, а депутатська комісія запропонувала внести питання про скасування такого розпорядження.
Проти внесення питання про скасування розпорядження голови районної ради виступив керівник фракції ВО «Свобода» в районній раді Олександр Нікончук, який зауважив, що такими діями депутатський корпус районної ради створює передумови для нових судових справ, бо затверджувати чи скасовувати розпорядження голови районної ради видані у міжсесійний період можна лише під час чергових сесій. При цьому свободівець акцентував увагу, що й саме розпорядження вийшло не у міжсесійний період, а в ході сесії.
В результаті депутати так і не змогли знайти порозуміння і навіть не було затверджено порядку денного. Тож не зважаючи на досить високу явку депутатів пленарне засідання позачергової сесії районної ради так і не відбулось.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити