image
 |  5 17 Грудня 2017 | 16:52

Українці вибирають до новорічного столу напівсолодке шампанське, - експерт

Напередодні Нового року продажі шампанського традиційно зростають. Українці віддають перевагу напівсолодким ігристим напоям та часто обирають саме вітчизняного виробника.
Про це у коментарі УНН розповіла президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє Наталя Благополучна.
“Звичайно, що перед Новим роком обсяги продажу шампанського збільшуються, бо шампанське або ігристе вино, як правильно називати, - це в Україні напій свята Нового року”, - сказала вона.

За слова експерта, у той час як серед ігристих напоїв європейці обирають брют, українці надають перевагу саме напівсолодким винам.
“В Україні на першому місці є продаж напівсолодких ігристих і напівсолодких тихих вин. Це якраз дві категорії, які найбільш затребувані. Через це біда, бо напівсолодке - це зовсім не натуральне ігристе. Весь світ п’є категорію брют, де цукор не додається ні на якій стадії виробництва. А у наших співвітчизників, скажімо так, рецептори налаштовані на напівсолодкі напої”, - розповіла Н.Благополучна.

Попри втрату Криму, в Україні є якісне шампанське вітчизняного виробництва, зазначила експерт.
Також вона розповіла, що при виборі напою українці все-таки вибирають те шампанське, що дешевше.
“Наприклад, якісне просекко коштує десь 200 грн, і звісно, що за ці гроші можна купити три пляшки якогось українського хорошого вина.

На першому місці в українців - це українське ігристе", - розповіла Н.Благополучна, вказавши, що і досі популярним є шампанське типу "советское".
Вона закликала українців все ж не дуже економити на шампанському, бо якісний напій завжди буде коштувати дорожче за “якийсь компот”.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити