image
 |  0 18 Грудня 2017 | 17:10

«Підривачі» банкомата у Луцьку отримали 15 років в’язниці на двох

Двоє мешканців села Рованці Луцького району, які намагалися підірвати банкомат, отримали на двох 15 років в’язниці.
Про це інформує управління поліції охорони у Волинській області.
Прокурори Луцької місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення нападу на приміщення відділення "Приватбанку" в Луцьку.
23-річний раніше судимий молодик та його 20-річний несудимий спільник, прихопивши з собою перероблений зі стартового пістолет марки "Еkol", ємність з тротилом та корпус гранати "Ф-1", над ранок 28 січня 2017 року проникли у відділення банку на вулиці Дружби Народів в обласному центрі Волині.
Підірвати банкомат зловмисникам не вдалося, тому вони взялися ламати його фомками, проте були викриті нарядом поліції охорони.
Розбійники вчинили активний спротив правоохоронцям – погрожували їм гранатою, кинули у них металеву фомку. Молодший із нападників тричі вистрілив у кожного поліцейського з пістолета.
Працівники поліції охорони, застосувавши табельну вогнепальну зброю, затримали зловмисників на місці вчинення злочину, обидва нападники отримали вогнепальні поранення нижніх кінцівок. (https://espreso.tv/video/232494)
Визнавши молодиків винними у розбої з проникненням у приміщення, погрозі вбивством та насильством працівнику правоохоронного органу у зв'язку із виконанням цим працівником службових обов'язків, придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї і вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 187, ч.1 ст. 345, ч. 1 ст. 263  КК України), Луцький міськрайонний суд призначив кожному з них покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити