image
 |  4 18 Грудня 2017 | 16:52

Прокуратура домоглася стягнення з підприємця коштів на розвиток інфраструктури села Прилуцьке

Ківерцівський районний суд задоволив позов Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Прилуцької сільської ради Ківерцівського району про стягнення з громадянина не сплачених коштів пайової участі у розвитку інфраструктури села Прилуцьке в сумі понад 36 тисяч гривень.
Про це 18 грудня 2017 року повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
Прокурори встановили, що чоловік порушив вимоги Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», не уклавши договір пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту та не сплативши відповідних коштів до місцевого бюджету.
Побудувавши станцію техобслуговування транспортних засобів у Прилуцькому, він ні до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію, як того вимагає Закон, ні навіть після не звернувся у сільську раду задля укладення такого договору.
Позаяк несплата замовником будівництва коштів пайової участі до бюджету сільської ради порушувала економічні інтереси держави, адже позбавляла сільську раду  можливості створювати і розвивати інженерно-транспортну та соціальну інфраструктуру населеного пункту, у ситуацію втрутилася прокуратура.
У суді прокурори домоглися стягнення на користь Прилуцької сільської ради усієї суми коштів, від сплати яких громадянин ухилився.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити