image
 |  0 18 Грудня 2017 | 18:09

Волинські священики освятили хрести на храм у Волновасі

14–18 грудня 2017 року, під час чергової поїздки військових капеланів на Схід у м. Волноваха Донецької єпархії відбувся чин освяти накупольних хрестів, які встановлять на церкву Святителя Миколая Чудотворця.

Про це 18 грудня 2017 року повідомили в Управлінні Волинської єпархії Київського Патріархату.
Її будують тут у пам’ять про загиблих волинських воїнів 51-ї бригади.
Відправили богослужіння: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, єпископ Слов’янський Всеволод, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, інші військові священики, духовенство Донецької єпархії.
У молитві взяв участь декан монастирів нашої єпархії архімандрит Константин (Марченко) з братією Свято-Миколаївського монастиря, що в с. Жидичин Ківерецького деканату.
Нагадаємо, заснування Божого дому у Волновасі відбулося 21 грудня 2016 року теж за участі владики Михаїла. Розпочався збір пожертв на спорудження. У травні цього року заклали капсулу у вигляді Луцького замку у підмурівок майбутньої святині. Опікується волноваською парафією волинський ієромонах Макарій (Дядюсь).
У рамках візиту наше духовенство відвідало дитячі садки, будинки творчості, навчальні заклади у Волновасі, Красногорівці та Мар’їнці. Напередодні свята Миколая Чудотворця, дітворі привезли іграшки, українські книжки, канцелярські предмети та солодощі. Побували й у військових частинах, передавши бійцям теплий одяг і продукти.
Командування підрозділів відзначило наших капеланів відзнаками за постійну духовну опіку та волонтерську діяльність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити