image
 |  4 20 Грудня 2017 | 16:20

Волинь відправила в регіони України десятки тисяч ялинок (ВІДЕО)

Волинь – серед рекордсменів-постачальників новорічних дерев в Україні.
Про це 20 грудня 2017 року повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.
[embed]http://podrobnosti.ua/media/videos/2017/12/19/novosti-za-2017-12-19-1200_162ae4c9943b083d31998a0a600444c9.mp4[/embed]
Сезон ялинкових ярмарків – у розпалі. Кілька десятків тисяч ялинок уже відрядили на схід і південь України. Як вирощують зелених красунь на продаж – у сюжеті кореспондентів телеканалу Інтер.
Третій рік поспiль Олексій купує до новорічних свят ялинку в горщику. Каже, вона не сиплеться, до того ж потім її не доведеться викидати, а можна висадити на подвір’я. Цього разу чоловік придбав одразу дві – додому і в школу для дитини.
Ми потім висадимо цю ялинку біля школи. Це буде така акція зі школярами першого класу. Вони своїми руками посадять якусь ялиночку і будуть бачити що вона росте. Тим більше, що вони будуть це робити кожного року і вже на 11 клас їх вже буде десять дерев, – розповідає покупець Олексій Панасюк.

У місцевому насіннєвому центрі ялинки в контейнерах спеціально вирощують до зимових свят. Загалом пропонують вісім видів новорічних дерев. Кажуть, що волиняни віддають перевагу ялинкам, у південні області везуть переважно сосни. Адже вони стійкіші до температурних коливань. На підприємстві навіть кримську сосну адаптували до місцевого клімату.
Від сосни звичайної вона відрізняється довжиною хвої, в неї більше мутовок і коли формується шишка на сосні, в неї набагато більше шишок, – каже головний спеціаліст відділу лісового господарства Волинського управління лісового та мисливського господарства Володимир Неводнічик.

Коштують ялинки в горщиках від 300 гривень. Зрізані деревця – дешевші. Ось такі – трохи більше двох метрів виростають приблизно за 10 років.
Цьому дереву – один, два , три…12 років. Хвойні дерева, такі як ялина звичайна і ялиця біла у віці до 10 років дають незначний приріст. Якщо подивитися на приріст річний, то тут 10-15 см, – каже Володимир Неводнічик.

А це – дворічні саджанці ялини. На підприємстві їх спеціально вирощують для майбутніх плантацій новорічних дерев.
Зараз в області на плантаціях росте більш ніж півтора мільйона ялин. На цій ділянці – п’ятирічні деревця. Їх уже починають зрізати на продаж. Вибирають найпринадніші.
А вже навесні на місце зрізаних висадять нові саджанці.
Зусиль потребує. Треба сказати, перший рік треба робити догляд. Проходимо сапкою, потім косою. Порядка 4-5 доглядів треба зробити, щоби не заростало!, – розповідає лісничий Сокиричівського ДП «Ківерцівське ЛГ» лісництва Леонід Чубай.

Уже зараз волинські лісники реалізували майже 50 тисяч зелених красунь. А що ближче до свят – попит зростатиме. Ціна стартує від 40 гривень за деревце. Вартість залежить від розміру та виду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити