image
 |  2 22 Грудня 2017 | 19:31

Російські хакери переслідували близько 200 журналістів, серед яких були українські

Російська хакерська група «Fancy Bear» атакувала близько 200 журналістів, в тому числі й з України.
Про це 22 грудня 2017 року повідомляє сайт «УНН».
Про це йдеться в опублікованому розслідуванні «Associated Press».
За даними видання, ціллю російської хакерської групи, відомої як Fancy Bear, були щонайменше 200 журналістів, публіцистів і блогерів у період орієнтовно з середини 2014 року і майже до цього часу.
Видання, посилаючись на список компанії з кіберзахисту «Secureworks», визначило, що журналісти стали третьою за величиною групою для атак хакерів. Першими двома були дипломати і члени Демократичної партії США.
Ціллю хакерів стали близько 50 журналістів з «The New York Times», ще 50 були або закордонними кореспондентами в Москві, або російськими журналістами, які працювали у незалежних виданнях. Інші – відомі діячі ЗМІ в Україні, Молдові, країнах Балтії чи Вашингтоні.
Список журналістів дає нові докази висновкам американської розвідувальної спільноти, що «Fancy Bear» діяла в інтересах російського уряду, коли було зафіксовано втручання у вибори президента США у 2016 році, пише «AP».
Зокрема, «Fancy Bear» мала понад 30 цілей у медіа сфері в Україні, серед яких багато журналістів у «Kyiv Post» та інших, які повідомляли про події з фронту на сході країни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити