image
 |  2 26 Грудня 2017 | 17:29

Незалежний антикорупційний комітет розірвав партнерство з «Укроборонпромом»

Співголова Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони Олег Рибачук заявив, що не бачить «справжньої політичної волі з боку Адміністрації Президента України» для створення незалежної наглядової ради держконцерну «Укроборонпром».
Про це 26 грудня 2017 року повідомляє сайт «Гордон» з посиланням на сайт українського відділення Transparency International.
Незалежний антикорупційний комітет із питань оборони (НАКО) оголосив про розірвання партнерства з державним концерном «Укроборонпром», тому що Кабінет Міністрів і Адміністрація Президента (АП) «не змогли створити» незалежну наглядову раду концерну.
Ми сподівалися, що зможемо посприяти зниженню високих корупційних ризиків, які існують в «Укроборонпромі» на сьогоднішній день, і забезпечити створення незалежної та ефективної наглядової ради, щоб компанія могла робити те, що зобов'язана робити: забезпечувати армію необхідним обладнанням і розумно витрачати кошти платників податків. На жаль, ми не бачимо справжньої політичної волі з боку Адміністрації Президента, – заявив співголова НАКО Олег Рибачук.

У повідомленні наголошено, що незалежний антикорупційний комітет на запрошення «Укроборонпрому» проводив моніторинг закупівлі консалтингових послуг для підтримки впровадження управлінської реформи концерну.
Беручи до уваги звинувачення, що лунають навколо зв'язків вищого політичного керівництва держави з «Укроборонпромом», запровадження по-справжньому незалежної наглядової ради є життєво необхідним, – зазначив співголова НАКО Драго Кос.

«Укроборонпром» об'єднує понад 100 підприємств у п'яти основних галузях оборонної промисловості. Концерн має більше ніж 10 конструкторських бюро, що займаються розробленням озброєння і техніки, проектуванням і дослідженнями.
У 2017 році «Укроборонпром» посів 62-ге місце в рейтингу світових виробників зброї за версією профільного видання DefenseNews. У 2016 році річний дохід концерну становив $1,075 млрд, а у 2015 році – $920 млн.
Журналіст Аскольд Крушельницький у статті для Foreign Policy пише, що Національне антикорупційне бюро України розслідує махінації з контрактами державного концерну «Укроборонпром» на $39 млн на постачання запчастин для літака «Антонов» AN-32 міністерства оборони Іраку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити