image
 |  5 26 Грудня 2017 | 16:23

Протягом року на Волині трапилося більше тисячі пожеж

1121 пожежа виникла у Волинській області протягом 2017 року. У них загинула 31 людина.
Про це йшлося 26 грудня під час оперативної наради у Волинській ОДА, - повідомляють Волинські Новини.
Як повідомив начальник Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, на території Волинської області протягом 2017 року виникла 1121 пожежа, внаслідок яких загинуло 31 людина, зокрема у пожежі загинула 1 дитина. 828 пожеж трапилося у житловому секторі.
З його слів, основні причини, від яких виникають пожежі, - необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації електроустановок та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення пожеж у житловому секторі, Управління ДСНС у Волинські області закликає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з наслідками. Потрібно не палити в ліжку, слідкувати за справністю електрообладнання, не залишати увімкненими праску та будь-яку іншу техніку.
«Наближаються новорічні свята, тому при встановленні ялинок потрібно отримуватися певних правил пожежної безпеки, а саме: встановлювати ялинку на стійкій основі, не ставити її в проходах та біля виходів, підключення гірлянд до мережі повинно проводитися лише за допомогою штепсельних з’єднань. При виявленні несправності в ілюмінації її необхідно одразу ж вимкнути», - наголосив Володимир Грушовінчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити