image
 |  2 27 Грудня 2017 | 17:33

Луцькі пожежники провели тактико-спеціальні навчання в торговому центрі «Варшавський»

Зазвичай торгові центри переповнені людьми, тому рятувальники, аби не допустити трагічних наслідків, систематично відпрацьовують кожен із таких об’єктів - підвищуючи рівень власної підготовки на випадок виникнення справжньої надзвичайної ситуації.
Про це 27 грудня 2017 року повідомили в УДСНС України у Волинській області.
Так, 26 грудня рятувальники провели практичні тактико-спеціальні навчання з ліквідації можливої пожежі в  торговому центрі «Варшавський», що знаходиться у м. Луцьку.
За тактичним задумом навчань в одному з приміщень на другому поверсі виникла пожежа. Її стрімкий розвиток створив реальну загрозу відвідувачам, які в цей час перебували на різних поверхах будівлі ТЦ. Адміністратор торгового центру, повідомивши за телефоном «101» до Служби порятунку про пожежу, організував евакуацію відвідувачів та персоналу, а також відключення об’єкта від електропостачання.
За кілька хвилин після повідомлення на місце події прибули чергові караули 1-ої державної пожежно-рятувальної частини та частини спеціальної пожежної техніки м.Луцька, а також бригада екстреної медичної допомоги.
Рятувальники, провівши бойове розгортання, одягнули спеціальні апарати для дихання у задимленій зоні та ввійшли в будівлю. У торговому залі магазину «Юск» вони знайшли потерпілого, винесли його на свіже повітря і передали медикам.
Умовну пожежу ліквідували оперативно. І персонал торгового центру, і рятувальники та медики  відмінно виконали усі поставлені завдання, - зазначив начальник частини спеціальної пожежної техніки м. Луцька Мирослав Пастух.
Загалом у навчаннях задіяні 30 співробітників рятувальної служби, 2 ланки ГДЗС та 6 машин спецтехніки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити