image
 |  0 31 Грудня 2017 | 10:16

Білоруси створили власну криптовалюту

У Білорусі створили власну криптовалюту, яку назвали «талер» і вже в січні планують вивести її на міжнародні біржі.
Про це повідомляє «Вголос» з посиланням на білоруський «Інтерфакс».
«У січні ми вийдемо на перші міжнародні біржі», – заявив один із творців криптовалюти Сергій Лавриненко, додавши, що лістинг талера планується і на білоруських біржах, відповідно до декрету «Про розвиток цифрової економіки».

Інший творець білоруської криптовалюти, Денис Лавнікевіч, підрахував, що загальна капіталізація вже намайнених талерів на даний момент перевищила 1 млн доларів.
«За останні кілька тижнів курс талера виріс із лічених центів до долара десь. І далі він буде тільки дорожчати, це незворотний процесс», – вважає він.

У той же час, як підкреслили автори білорускої криптовалюти, даний проект не комерційний.
За словами Лавнікевіча, головна мета полягала в тому, щоб «дати країні фінансовий інструмент, який дозволить їй залишатися в руслі сучасних тенденцій», створити співтовариство ентузіастів, а також перевірити і підтвердити власні компетенції в сфері блокчейна.
Крім того, вони хотіли «створити якийсь економічний інструмент, який може бути задіяний в різних бізнесах», наприклад, в різних програмах лояльності.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити